Konflikthåndtering
Konflikthåndtering handler om at adskille sag og relation og om at finde holdbare løsninger på problemet og forbedre relationen. Tager vi os ikke af det bliver løsningen af sagen kort og spændingerne i relationen lever videre og kommer til udtryk i andre relationer.

- Værktøjer til at skelne mellem hvad der er uoverensstemmelsen og hvad der er spændinger.
- Skærpet evne til at tale en vred kunde eller kollega ned, så det er muligt at drøfte konflikten.
- Konkrete fif til at nedtone spændinger selv, når uoverensstemmelsen ikke kan fjernes men alene tydeliggøres.
- Træning i at håndtere de typer af kollegaer eller kunder som du finder særligt vanskeligt at håndtere ved uoverensstemmelser
- Redskaber til at udfolde hvad en konflikt handler om, så nedtrapning og evt. opløsning af konflikten kan ske.

Det kinesiske skrifttegn for krise består af to tegn – det ene betyder fare og det andet er mulighed. Konflikter indeholder samme paradoks. De kan undergrave vores relationer til hinanden, forkrampe vores følelser og dræne vores energi.
Men konflikter kan også være drivkræfter til fællesskab, udvikling og mere ærlige forhold. Det har derfor betydning, hvordan vi forstår dem, behandler dem, lever med dem.
Isoleret set er konflikter i sig selv hverken skadelige eller gavnlige. De er livets udfordringer, en uundgåelig del af det at leve, at ville noget og at ville hinanden noget. De kan ikke undgås – og de går hånd i hånd med enhver forandring eller udvikling.
Hvis man ser konflikter som et ganske almindeligt og uomgængeligt vilkår for alle mennesker, er de mindre skræmmende. Især når man ved, at man faktisk kan lære at håndtere dem mere intelligent, end man er opdraget til.
Redskaberne findes, og man kan lære dem, træne dem og gøre brug af dem, hvis man vælger det.


RING uforpligtende og hør hvordan jeg træner i konflikthåndtering